Jumaat, 7 Mei 2010

MAKANAN DAN MINUMAN KESIHATAN DARI KITAB SUCIMAKANAN & MINUMAN KESIHATAN DALAM "KITAB SUCI"

السلام عليكم . بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
الحمد لله رب العا لمين. الصلاة و السلام على رسو ل الله.اما بعد

Sila saudara saudari fikirkan macam mana ayat menyertai dibawah ini soalan menu makanan & minuma kesihatan, betulkah ayat ini dari TUHAN?

Yehezkiel 4:12 Makanlah roti itu seperti roti jelai yang bundar dan ENGKAU HARUS MEMBAKARNYA DI ATAS KOTORAN MANUSIA YANG SUDAH KERING di hadapan mereka."
4:13 Selanjutnya TUHAN berfirman: "Aku akan membuang orang Israel ke tengah-tengah bangsa-bangsa dan demikianlah MEREKA AKAN MEMAKAN ROTINYA NAJIS di sana."
4:14 Maka kujawab: "Aduh, Tuhan ALLAH, sesungguhnya, aku tak pernah dinajiskan dan dari masa mudaku sampai sekarang tak pernah kumakan bangkai atau sisa mangsa binatang buas; lagipula tak pernah masuk ke mulutku ini daging yang sudah basi."
4:15 Lalu firman-Nya kepadaku: "Lihat, kalau begitu Aku MENGIZINKAN ENGKAU MEMAKAI KOTORAN LEMBU GANTI KOTORAN MANUSIA DAN BAKARLAH ROTIMU DI ATASNYA."

2 Raja 18:27 Tetapi juru minuman agung berkata kepada mereka: "Adakah tuanku mengutus aku untuk mengucapkan perkataan-perkataan ini hanya kepada tuanmu dan kepadamu saja? Bukankah juga kepada orang-orang yang duduk di atas tembok, yang MEMAKAN TAHINYA DAN MEMINUM AIR KENCINGNYA bersama-sama dengan kamu?"

Yesaya 36:12 Tetapi juru minuman agung berkata: "Adakah tuanku mengutus aku untuk mengucapkan perkataan-perkataan ini hanya kepada tuanmu dan kepadamu saja? Bukankah juga kepada orang-orang yang duduk di atas tembok, yang MEMAKAN TAHINYA DAN MEMINUM AIR KENCINGNYA bersama-sama dengan kamu?"

Patutkah ayat ini dikerjakan oleh manusia ber-akal?
Betulkah ini “Firman Tuhan” dalam Kitab “Suci”?

Adakah Tuhan sebenarnya mengajarkan memakan makanan seperti ini?
Percayakah ayat-ayat diatas berasal dari Tuhan Yang Maha Suci?
Sucikah Alkitab Christian?

Jadi,,, 1 bukti lagi... ISLAM TERBUKTI BENAR....

Qs.3 Ali Imran:85 Barangsiapa mencari agama selain agama Islam, maka SEKALI-KALI TIDAK AKAN DITERIMA daripadanya, dan dia di akhirat termasuk orang-orang yang rugi

Qs.3 Ali Imran:19 Sesungguhnya agama disisi Allah HANYALAH Islam. Tiada berselisih orang-orang yang telah diberi Kitab kecuali sesudah datang pengetahuan kepada mereka, karena kedengkian (yang ada) di antara mereka. Barangsiapa yang kafir terhadap ayat-ayat Allah maka sesungguhnya Allah sangat cepat hisab-Nya

klik SHARE/BAGIKAN/KONGSI/TAG PHOTO dibawah gambar/note agar boleh nampak dalam profile wall post sendiri, agar rakan & saudara lain boleh tahu jika ISLAM satu-satunya yg TERBUKTI BENAR... ^_^
----------------------------
Dibawah ini ialah tulisan pada wall post hari-hari lalu yg penting sangat untok ahli baru/new member kerana sy tengok ada sekitar 5000-10000 new member yg join untok setiap harinya.
----------------------------
Lazimnya, pada awalnya, kita beragama cuma ikut orang tua sahaja. Kita tak fikir agama benar atau salah.

Jika kita lahir di timur dari keluarga islam, maka kita islam.
Jika kita lahir di barat dari keluarga christian, maka kita christian.
Jika kita lahir di Himalaya dari keluarga budha, maka kita jadi bhisksu.

19 keyakinan, meski yakin sangat dengan seyakin-yakinnya, maka tetap lah tak bermakna ada 19 Tuhan,tetap Tuhan cm 1 !

1 Tuhan bmakna 1 Agama yg sebenar,macam mana kita boleh tahu sebuah agama benar???

Jadi, dalam soalan ini kita TIDAK BICARA TENTANG KEYAKINAN, tapi kita paparkan BUKTI KEBENARAN.

Jika Islam Benar, apa buktinya?
Jika Christian Benar, apa buktinya?

Untok membuktikan sebuah agama benar, maka tak boleh ditengok dari kesalahan ummatnya, kerana ummat tetaplah manusia yg tak sempurna.

Jika di negeri muslim ramai orang miskin yg beragama islam, maka itu tak bererti islam buruk, kerana di philipin yg miskin sangat agamanya ialah katholik.

Jika di negeri muslim ramai pesalah/penjahat yg masuk lokap/penjara ialah ramai yg beragama islam, maka tak bererti islam buruk, kerana di brazil, venezuela, mexico, argentina yg menjadi pesalah/napi di lokap ialah beragama christian atau katholik.

Pembuktian sebuah agama benar pun tak boleh ditengok dari pendapat orang, kerana lain orang lain fikiran, & ada ramai pendapat orang dimuka bumi ini yg satu sama lain berbeza.

Pembuktian sebuah agama benar kena dilihat dari kitabnya, jika memang kitab itu dari Tuhan, maka TAK BOLEH ada kesalahan sesikit apapun.

Mari kita sama buktikan 2 hal sahaja:
1. Bukti nyata Qur'an ialah mukjizat terbesar & sepanjang masa
2. Bukti nyata alkitab christian ramai kesalahan soalan ajaran & ayatnya

Ramai dalam Qur'an disebut Taurot & Injil yg kena kita imani, tapi Taurot & Injil itu sudah tak suci lagi, maknanya, ayat yg betul itu ada, tapi yg salah pun banyak sangat, jumlahnya menjumpai RIBUAN KESALAHAN.

Dan, ramai pulak ajaran dalam alkitab christian yg tak diketahui, disembunyikan, tak dilaksanakan, diingkari & bahkan diejek pulak oleh ummat christian sendiri.

Dan dalam posting hari hari lalu, kita sudah bahas banyak bukti kebenaran Quran & kesalahan Alkitab chistian.

Dalam posting lain, telah terbukti dari kitab christian sendiri jika:
1. Nabi Isa Menyuruh menyembah cuma pada ALLAH sahaja
2. Nabi Isa Tidak pernah menyuruh orang menyembah dirinya
3. Nabi Isa mengajarkan Syahadat, tidak mengajarkan baptis
4. Nabi Isa mengajarkan shalat dengan sujud
5. Nabi Isa mengajarkan hadap kiblat
6. Nabi Isa mengajarkan berwudhu dahulu sebelum shalat
7. Nabi Isa mengajarkan buka kasut jika masuk rumah ibadah
8. Nabi Isa mengajarkan sunat
9. Nabi Isa mengajarkan berdoa pada ALLAH
10. Nabi Isa mengajarkan menuruti hukum Taurat
11. Nabi Isa melarang menghapus hukum Taurat setitik kecilpun
12. Nabi Isa mengharamkan semua jenis babi
13. Nabi Isa mengajarkan Shalat Tahajjud
14. Nabi Isa mengajarkan minta ampun cuma pada ALLAH
15. Nabi Isa tak pernah ajarkan minta ampun melalui tiang salibnya
16. Nabi Isa mengajarkan dosa waris itu tak betul
17. Nabi Isa mengajarkan jika TUHAN itu cuma 1, yaitu ALLAH
18. Nabi Isa mengajarkan jika dia cuma utusan ALLAH
19. Nabi Isa mengajarkan jika dia ialah Nabi bagi bani Israel sahaja
20. Dan banyak hal lainnya.... termasuk yg belum diposting... ^_^

Dan berbahagialah kita sebagai muslim kerana kita lah yg mengamalkan semua itu, Qur'an telah memurnikan ajaran-ajaran yg telah hilang & tak dilaksanakan oleh ummat terdahulu yang ingkar pada kitabnya sendiri.

Untok posting hari lalu, sila click di link ini:
http://www.facebook.com/album.php?aid=147602&id=298400792751

Jadi,,, ada baiknya semua umat christiani meninggalkan ajaran gereja yg bertentangan dengan ajaran Nabi Isa.

Yohanes 14:15. "Jika kamu mengasihi Aku, kamu akan menuruti segala perintahku.

Sesungguhnya, masih banyak BUKTI ayat soalan ini, tapi untok BUKTI diatas cukuplah untok orang berfikir. Dan dalam berfikir pun kena guna AKAL, ramai paderi cakap jika iman itu percaya dahulu, tapi Nabi Isa pun menyuruh agar gunakan AKAL dalam menyembah ALLAH.

Markus 12:30 Kasihilah Tuhan, Allahmu, dengan segenap HATIMU dan dengan segenap JIWAMU dan dengan segenap AKAL budimu dan dengan segenap kekuatanmu.

Matius 22:37 Jawab Yesus kepadanya: "Kasihilah Tuhan, Allahmu, dengan segenap HATIMU dan dengan segenap JIWAMU dan dengan segenap AKAL budimu.

Lukas 10:27 Jawab orang itu: "Kasihilah Tuhan, Allahmu, dengan segenap HATIMU dan dengan segenap JIWAMU dan dengan segenap kekuatanmu dan dengan segenap AKAL budimu, dan kasihilah sesamamu manusia seperti dirimu sendiri."
---------------------------------
Jika ada orang yg nak masok Islam, maka SEMUA dosa dia yang telah lalu PASTI diampuni ALLAH.

Qs.8 Anfaal:38. Katakanlah kepada orang-orang yang kafir itu: "Jika mereka berhenti (dari kekafirannya), NISCAYA/PASTI Allah akan mengampuni mereka tentang dosa-dosa mereka yang sudah lalu; dan jika mereka kembali lagi sesungguhnya akan berlaku sunnah orang-orang dahulu ".

Dan... Siapakah yang ingin masuk Islam?

Qs.2 Baqarah:256. Tidak ada paksaan untuk agama (Islam); sesungguhnya telah jelas jalan yang benar daripada jalan yang sesat. Karena itu barangsiapa yang ingkar kepada Thaghut dan beriman kepada Allah, maka sesungguhnya ia telah berpegang kepada buhul tali yang amat kuat yang tidak akan putus. Dan Allah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui.

Mintalah ampun pada ALLAH, ALLAH Maha Pemaaf, dan hanya ALLAH sahaja yang boleh mengampuni dosa.

Qs.39 Zumar:53. Katakanlah: "Hai hamba-hamba-Ku yang melampaui batas terhadap diri mereka sendiri, janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya Allah mengampuni dosa-dosa semuanya. Sesungguhnya Dia-lah Yang Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.

Qs.29 'Ankabuut:7. Dan orang-orang yang beriman dan beramal saleh, benar-benar akan Kami hapuskan dari mereka dosa-dosa mereka dan benar-benar akan Kami beri mereka balasan yang lebih baik dari apa yang mereka kerjakan.

Page ini dibuat untok ummat muslim sahaja dengan tujuan:
1. Melindungi ummat dari Missionaries Christian

2. Menguatkan Islam & akidah dengan bukti nyata Kitab-kitab yg ada.

3. Boleh melawan missionaries kafir yg cuba menarik dengan budaya, fikiran, busana, media massa agar anak Islam menjadi kafir....

4. Memutuskan hujjah para Pluralism, Liberalism yg mengatakan semua agama sama, semua agama baik, semua agama boleh masok surga.

5. Kebangkitan Islam, kerana Islam tak kan bangkit selama ummatnya masih tak yakin Islam & tak dapat buktikan islam sebagai satu-satunya agama sebenar

6. Dapat juga jika nak diguna untok membela diri saat ummat christian menyerang kita, kerana jika kita cakap:

Hai ummat chritian, dilarang makan babi kerana tertulis dalam Qur'an ayat ini & itu, maka mereka tak nak ikut kerana mereka tak percaya pada Qur'an... Tapi jika kita cakap: Hai ummat christian, jangan makan babi kerana babi pun tertulis haram dalam Imamat 11:7 & Ulangan 14:8,,, maka apakah mereka nak khianati pulak kitab ditangan mereka sendiri?

Kena di ingat jika bukan kita yg menyerang mereka, tapi mereka lah yg menyerang kita sejak semula pertama dahulu kala melalui mass media & segala cara.

Mereka lah yg menghina Nabi kita sementara kita tak pernah menghina Nabi Isa AS, kerana Nabi Isa AS itu tetaplah salah satu dari Nabi Mulia dari Islam yg WAJIB diimani.

Hak kita untok membela saudara & akidah kita.

Jika ada ummat christiani yg tengok ni, maaf, jangan la marah pd sy, tapi marah lah pada alkitab yg ada ditangan awak sendiri. Sy cakap bukan dari hati, tapi selalunya ada BUKTI NYATA dari kitab daripada christian & Qur'an.

Jika menyembah hanya kepada ALLAH itu salah... mana BUKTInya?

Sekali lagi... ISLAM TERBUKTI BENAR !!!
Christian terbukti mengingkari alkitab ditangan mereka sendiri... ^_^
-------------------
Page group ini, Insya ALLAH tak akan meminta UPAH berupa Zakat, Infaq, Shodaqoh, Jariyah, Bisnes, atau UPAH lainnya.

Qs. 25 Furqaan:57. Katakanlah: "Aku tidak meminta upah sedikitpun kepada kamu dalam menyampaikan risalah itu, melainkan (mengharapkan kepatuhan) orang-orang yang mau mengambil jalan kepada Tuhan nya.

Tak sempurna iman seorang muslim sehingga ia mencintai muslim lain seperti mencintai diri sendiri. Salah satu bentuk cinta ini ialah Amar Ma'ruf Nahi Munkar.

Dan kemunkaran yg banyak terjadi masa ini ialah ramai orang disekitar kita berkata "Semua agama itu baik", "Semua agama itu benar", "Semua agama sama", "Semua agama masuk surga", "Semua agama dari TUHAN".

Betulkah ISLAM yg mulia ini disamakan dengan agama-agama lain???
Kita kena BUKTIKAN cuma Islam sahaja yg benar.

Sila copy paste & yg paling utama ialah menyebarkan & bagi tahu rakan + saudara lain guna email, picture post, wall post, TAG picture dan semua cara kena diguna untok menyebarkan PEMBUKTIAN ISLAM IALAH SATU-SATUNYA AGAMA YG BENAR.

Dakwahkanlah meski cuma 1 ayat shaja, mulakan dari saudara & rakan2 sekitar kita. Biar cuma sikit 1 ayat tapi disampaikan, lagi baik daripada ramai ilmu tapi cuma untok diri sendiri.

Tolong jemput/undang rakan + saudara di bawah gambar daripada page ini agar ramai orang saling ingat meng-ingati sesama insan:

http://www.facebook.com/pages/-ISLAM-TERBUKTI-BENAR-/298400792751?v=info
Dari album:
Wall Photos oleh ۩۞۩ - ISLAM TERBUKTI BENAR - ۩۞۩
Ditambah pada 15hb Mac
1,847 orang sukakan ini.
50 dari 290

Ir-one Jajang allohu akbar...
pada 16hb Mac pukul 10.49 ptg · Lapor

Henia Henney @gabriel:apakah anda ingat pelajaran wakv sekolah?penjajah entah itu inggris,portugis,dan belanda yg slm 350 th menginjak2 hrg dr bngs qt!mrk pny 3 tujuan yaitu GOD,GLORI,GOSPEL.yaitu menyebrkn agm kristen,mencr harta dan kekuasaan!sy tanya sama anda BERAPA JUTA HAK HIDUP ORANG2 INDONESIA YANG MEREKA AMBIL SELAMA 350th?YG MENGATASNAMAKAN TUHAN!tapi... Lihat seterusnya..
pada 16hb Mac pukul 10.51 ptg · Lapor

Chairil Anwar Gabriel,islam itu benar ,terkadang hanya pemahaman individu nya yang keliru andai kata anda bersebelahan rumah dengan saya dengan hati saya membantu anda saya juga bukan ahli Agama,tapi tidak awam-awam banget sih dan saya sebahagian tahu tentang kitab anda saya doakan agar anda dapa mengerti islam dan masuklah kamu kedalam Islam secara ... Lihat seterusnya..
pada 16hb Mac pukul 10.55 ptg · Lapor

Ratna Hardi Dan DIAlah yang membiarkan dua laut mengalir(berdampingan), yang ini tawar dan segar dan yg lain sangat asin lagi pahit , dan DIA jadikan antara keduanya dinding dan batas yg tidak tembus (surat AL FURQAN ayat 53) subhanallah.....(tentang misteri sungai dlm laut di mexico)..
allahu akbar...3x, Al Qur'an paling benar, paling suci, sungai dalam laut ... Lihat seterusnya..
pada 16hb Mac pukul 10.59 ptg · Lapor

Henia Henney @ratna:subhanallah!benar saudaraku.dan masih banyak lagi hal2 yg kadang tidak mungkin terjadi diabad ini telah tertulis dalam alquranul karim sjk 1500th yg lalu.masihkah kita meragukannya wahai shbtku nonmuslim?
pada 16hb Mac pukul 11.17 ptg · Lapor

Halia Balqis Igon To gabriel jk: mslah teroris amrzi cs itu, sy rs all umt islam mngutuk perbuatanya jng dskutkan dng agama islam,krna dlm alquran tdk d,ajarkan jihad dng cr membnuh..sy rasa anda fham n pstinya anda tau..ats perbuatany pemrintah udh ksh sangsi tuk mrka yaitu hukmn mati..brarti prbuatan mrka jls2 slah mnyimpang dr agama islam dan alquran...stiap ... Lihat seterusnya..
pada 16hb Mac pukul 11.27 ptg · Lapor

Soe Santo ya..
islam hakiki dan abadii
pada 16hb Mac pukul 11.55 ptg · Lapor

Chairil Anwar perjuangan dengan bunuh diri bukan lah jihat tapi mati sia-sia , islam itu HAQ n rahmatan lilamin coba cari guru yang MURSID / ahli di daerah anda <> karna belajar itu tidak cukup hanya melalui fb ini perlu waktu yang panjang , dan coba anda renungkan kebenaran AL-QURAN silakan bandingkan dengan kitab anda Insya Allah anda dapat ... Lihat seterusnya..
pada 17hb Mac pukul 12.28 pagi · Lapor

Pena Luk Zul Fakar Gabriel Jaka maka aku la birawan tu krn aku masih suci kudus jk mgauli wanita i2 mjd topicnya akn kehinaan aku,bkn maksdnya aku ngak laku speti lagu band mcari jodoh tu hehe tp rasa takutku pd Allah mgerjakan pbuatan zina dan nabi ku tdk mgajarinya akan hal ini..lihat dsini aku masih dgoda seorg gay yg mahu aku mnemaninya..jklah nabiku mbnarkannya ... Lihat seterusnya..
pada 17hb Mac pukul 12.28 pagi · Lapor

Aqilah Okta Kurnia Putri for all:yg jelas islam meyakini allah tuhan satu2nya yang menciptakan alam beserta isinya dia tidak beranak dan di peranakan dan muhammad utusan allah(bukan tuhan dan ga disemba orang islam).dan hanya kepada allahlah tempat bergantung dan memohon pertolongan.jika hati ragu mohon petunjuk kepadanya banyak berdoa dan ibadah dengan sungguh2 moga dapat... Lihat seterusnya..
pada 17hb Mac pukul 12.50 pagi · Lapor

Iebie Febie GABRIEL : amrozi? hahaaaa aku bisa menangis jika mengingt kelakuannya..akupun mengutuk perbuatannya...jgn hanya krna 1 org jelek, itu bisa kau anggap semuanyapun jelek apalg membawa agama..
jika anda ingin belajar/mengetahui islam, apa yg harus anda lakukan ? NIAT dr hati, mantapkan hati, bersungguh-sungguh, ikhlas, bkan krn ikut-ikutan/iseng,... Lihat seterusnya..
pada 17hb Mac pukul 7.28 pagi · Lapor

Ananda Lesmana Islam Dimusuhi orng krn mereka yg memusuhi Islam tdk mau mengikuti Ajaran Allah dan tdk mau mengakui keadaan Nabi Muhammad Sebagai Utusan Allah.Dan Sebagian dr mereka ad yg membenci nabi Muhammad bahkan sampe skrng mereka2 yg tdk mengenal sejarah nabi MuhammadMasih saja membencinya tanpa sepengetahuan mereka.Sebagai Pemimpin yg Agung lagi mulia ... Lihat seterusnya..
pada 17hb Mac pukul 7.31 pagi · Lapor

Ananda Lesmana Dan dia (Muhammad) bukanlah orang yang bakhil untuk menerangkan yang ghaib.Dan Al Quran itu bukanlah perkataan syaitan yang terkutuk,maka ke manakah kamu akan pergi? Al Quran itu tiada lain hanyalah peringatan bagi semesta alam,(yaitu) bagi siapa di antara kamu yang mau menempuh jalan yang lurus.(Q.S At-Takwir:24-28)
pada 17hb Mac pukul 7.31 pagi · Lapor

Meike Yohannes @gabriel..anda sepertinya msk islam krn pernikahan..jd pemahaman anda ttg islam msh jauh untuk bisa mengimani islam..kalau anda ingin kembali ke islam krn dapat jawaban ttg teroris itu jg msh dangkal..msh byk lg yg harus anda pelajari sehingga anda yakin dg pilihan anda..islam itu dilihat dari aturannya..dan aturan yg dimuat di Alquran adalah haq ... Lihat seterusnya..
pada 17hb Mac pukul 8.03 pagi · Lapor

Ananda Lesmana Semoga Allah SWT memberkan Petunjuk bagi orng yg mau beriman lagi mencari kebenaran Allah.Dan senantiasa menuntunya menuju Jalan Yg diridhoi Oleh-Nya...Amin Yarobal'alamin.
pada 17hb Mac pukul 8.08 pagi · Lapor

Ananda Lesmana Orang-orang yang kafir dan menghalangi (manusia) dari jalan Allah, Allah menyesatkan perbuatan-perbuatan mereka. (1) Dan orang-orang mukmin dan beramal soleh serta beriman kepada apa yang diturunkan kepada Muhammad dan itulah yang haq dari Tuhan mereka, Allah menghapuskan kesalahan-kesalahan mereka dan memperbaiki keadaan mereka. (2) Yang ... Lihat seterusnya..
pada 17hb Mac pukul 8.23 pagi · Lapor

Iebie Febie SAUDARAKU KAKAK KU PANCA INDRA : (AKU SANGAT MEYAKINI ISLAM SEBAGAI AGAMAKU KU JG SELALU INGIN BELAJAR&BELAJAR) iya, yg aku lihat jg disini terpancing emosi yg mengakibatkan munculnya ke egoisan..(mnurutku saja) tunggal antara lahir & batin, iya aku setuju..yg kumaksud perbedaan itu "terserah dgn org lain menganut agama apa , terserah, tp walau ... Lihat seterusnya..
pada 17hb Mac pukul 8.32 pagi · Lapor

Iebie Febie SANTA : ucapan mu itu yg menciptakan kebencian, membuat org lain/agama lain tersinggung, ucapan mu itu akan menimbulkan emosi buat agama lain selain islam..tidak baik coman seperti itu, Allah tidak mengajarkan seperti itu..bicara memakai etika..
yg ingin ku tanyakan apakah anda seorang muslim?..apakh ada seorg muslim menyimpan / mnjdi penggemar ... Lihat seterusnya..
pada 17hb Mac pukul 8.54 pagi · Lapor

Aishah Ali sy syurkan gabriel, melayari web, membaca buku2 tulisan ilmuan Islam agar bisa faham pengertiannya.Yakin Islam sudah ada dalam diri, tiada basa basinya lagi,anda carilah ilmu ALLAH yang benar itu semau maunya.Indonesia,malaysia dan di mana mana Islam tetap kukuh.Sama ada kita memang asal Islam ataupun penganut baru,Islam hendaklah dipelajari sepanjang hayat.
pada 17hb Mac pukul 9.29 pagi · Lapor

۩۞۩ - ISLAM TERBUKTI BENAR - ۩۞۩ ... ^_^
@sANta kLIsE: maaf, tolong jangan berkata kasar,,, jika nampak berkata kasar 1x lagi, akan sy remove... maaf.. sampaikan dengan hikmah & cara yg baik.. sy pun belum dapat dengan cara terbaik, tapi paling kurang ada niatan ke sana

Qs.16 Nahl:125. Serulah kepada jalan Tuhan-mu dengan hikmah dan pelajaran yang baik dan bantahlah mereka dengan... Lihat seterusnya..
pada 17hb Mac pukul 9.50 pagi · Lapor

Sugi Ono Pajimbung Gabung di Group ini juga ya sudara-sudara Q se agama.
http://www.facebook.com/?ref=home#!/group.php?gid=198801753732
pada 17hb Mac pukul 9.54 pagi · Lapor

Gabriel Jaka @all_sprti kata mas faizi dan teman2 lain, mungkin aku gk akan pernah menemukan jawaban pertanyaanku didunia virtual, sebuah dunia yg hanya bayangan dan hampir tak dapat dipercaya, utk admin dan semua rekan muslim ada baiknya anda membahas tentang ayat2 qur'an tanpa membandingkanya dengan kitab lain, tunjukan kebaikan islam tanpa harus menjelekan ... Lihat seterusnya..
pada 17hb Mac pukul 10.06 pagi · Lapor

Gabriel Jaka @All_jangan pernah merasa diri kita paling benar karena hanya Tuhan yg maha sempurna. "sebab barangsiapa meninggikan dirinya ia akan direndahkan dan barangsiapa merendahkan dirinya ia akan ditinggikan" (Lukas 14 : 11)
pada 17hb Mac pukul 10.14 pagi · Lapor

Gabriel Jaka @all_hanya sakit hati yg bisa didapat dari group ini bukan? untuk itu aku pamit undur dulu mohon maaf karna kata2 saya yg telah menyakiti rekan2 semua smoga rahmat dan berkat ALLAH menyertai kita. bye..................................................................... . . . . . . .. .. . . . . . . .
pada 17hb Mac pukul 10.20 pagi · Lapor

Gabriel Jaka @admin_ tolong anda rubah cara anda membuktikan kebenaran islam, kalau tetap dengan cara ini maka hanya ribut yg ada. saya yakin semua non muslim yg membaca postingan anda akan berfikir "islam adalah agama yg suka meninggikan diri dan mencari-cari kesalahan agama lain demi membenarkan agamanya" bukannya tertarik untuk mempelajarinya tapi sebaliknya... Lihat seterusnya..
pada 17hb Mac pukul 10.41 pagi · Lapor

Agus Goguns betul
pada 17hb Mac pukul 11.26 pagi · Lapor

Iebie Febie Jika di sikapi emosi maka akn sprti ini jdny...jgn ada prmusuhan,kbencian,hinaan,cacimaki, antar agma..
Untuk Muslim : jalani, teruskan kykinan kita, dkatkn diri kita kpd Allah swt..biarlh agama lain mnjlankan agamany..suatu hri suatu waktu akn dtg hri pemblasan, akn tiba dimana Allah akn mengadili yg ada di bumi ini..
GABRIEL : brfikir, menyikapi dgn positif akan lbih baik..
pada 17hb Mac pukul 12.10 ptg · Lapor

Herawaty Budiman @Gabriel: Didalam Islam tdk ada paksaan anda mau Kristen apa Islam itu terserah pilihan anda..yg jelas dlm forum ini menjelaskan bahwa Agama Islam adalah satu satunya agama yg di RIDHOI Allah Swt dari semua agama yg ada di dunia ini.Islam membawa Keselamatan Dunia dan Akhirat... Kalo anda tidak percaya anda bisa buka Al Qur'an yg ada Terjemahannya/... Lihat seterusnya..
pada 17hb Mac pukul 12.24 ptg · Lapor

Barisan Panji Hitam Terompet Hizab Telah Berkumandang
pada 17hb Mac pukul 4.17 ptg · Lapor

Lutfiarto Setya amaluna amalukum, bagimu agamu bagiku agamaku, aku bertanggung jawab dg yg ku perbuat engkau bertanggung jawab dg yg kau kerjakan
pada 17hb Mac pukul 5.27 ptg · Lapor

Ananda Lesmana Sesungguhnya agama (yang diridhai) disisi Allah hanyalah Islam. Tiada berselisih orang-orang yang telah diberi Al Kitab kecuali sesudah datang pengetahuan kepada mereka, karena kedengkian (yang ada) di antara mereka. Barangsiapa yang kafir terhadap ayat-ayat Allah maka sesungguhnya Allah sangat cepat hisab-Nya. (Q.S Ali-Imraan :19)
pada 17hb Mac pukul 8.18 ptg · Lapor

Nasher Yasyahlun tidakl betul masa maknn yg sehat begitu dari hadis atau sunah n didlm al qur'an tidk ada....
pada 17hb Mac pukul 9.52 ptg · Lapor

Pena Luk Zul Fakar bknkah ahli kitab itu mgenal muhamad itu sperti mrk mgenal anak mrk sdiri lantas atas apa yg mrk pselisihkan.
pada 18hb Mac pukul 8.25 pagi · Lapor

Sahar Gahar Hutapea saudaura2 ku percayalah; Allah yang sudah mentakdirkan siapa yang akan wafat dalam Islam, dan siapa yang mati tidak dalam keislaman. salam. ada baiknya Gabriel Jaka mendownload ini: download buku bagus "Yesus Tidak Mati" : http://www.4shared.com/file/59119797/4d5f4432/YesusTidakMati.html --> sedangkan yang lain klik dan berafiliasi dgn ini: http://www.uangbah.com Goodluck brothers & sisters. :)
pada 18hb Mac pukul 12.17 ptg · Lapor

Ali An Nur Assalamu'alaikum para saudara kaum muslim.
alhamdulilah saya menemukan grup ini, saya seorang muallaf. saya mohon bimbingan dari saudara-saudara semuanya. saya sekarang sudah Islam. tapi belum mempelajari semua tentang Islam. di tempat saya sebenarnya ada tempat bertanya tapi saya masih malu. lewat facebook ini saya mohon bimbingan dari saudara-saudara semua. sebelumnya terima kasih
pada 18hb Mac pukul 7.03 ptg · Lapor

Sonia Diandra Paramitha "SESUNGGUHNYA KAMU DAPATI ORG2 YG PALING KERAS PERMUSUHANNYA THD ORG2 BERIMAN IALAH ORG2 YAHUDI DAN ORG2 MUSYRIK.DAN SESUNGGUHNYA KAMU DAPATI ORG YG PALING DEKAT PERSAHABATANNYA DGN ORG2 BERIMAN IALAH ORNG2 YG BERKATA " SESUNGGUHNYA KAMI INI ORG NASRANI".YANG DEMIKIAN ITU DISEBABKAN KARENA DIANTARA MEREKA ITU (ORANG NA...SRANI) TRDAPAT PENDETA ... Lihat seterusnya..
pada 18hb Mac pukul 10.49 ptg · Lapor

Sonia Diandra Paramitha "ORANG-ORANG (YAHUDI & NASRANI) YANG TELAH
KAMI BERI AL KITAB (TAURAT & INJIL) MENGENAL MUHAMMAD SEPERTI MEREKA
MENGENAL ANAK-ANAKNYA SENDIRI.DAN SESUNGGUHNYA SEBAHAGIAN DIANTARA
MEREKA MENYEMBUNYIKAN KEBENARAN, PADAHAL MEREKA MENGETAHUI.(AL BAQARAH :
146)
pada 18hb Mac pukul 10.53 ptg · Lapor

Isonk Pradana Putra Bakrie islam slalu di hati kaum muslimin...
pada 19hb Mac pukul 3.17 pagi · Lapor

۩۞۩ - ISLAM TERBUKTI BENAR - ۩۞۩ ... ^_^
klik SHARE/BAGIKAN/KONGSI dibawah gambar/note agar boleh nampak dalam profile wall post sendiri, agar rakan lain boleh tahu jika ISLAM satu-satunya yg TERBUKTI BENAR... ^_^
pada 22hb Mac pukul 4.24 ptg · Lapor

۩۞۩ - ISLAM TERBUKTI BENAR - ۩۞۩ ... ^_^
klik SHARE/BAGIKAN/KONGSI dibawah gambar/note agar boleh nampak dalam profile wall post sendiri, agar rakan lain boleh tahu jika ISLAM satu-satunya yg TERBUKTI BENAR... ^_^
pada 22hb Mac pukul 4.24 ptg · Lapor

Al- Hadi to gabril jaka.AKU PERCAYA ADANYA TUHAN. aku adalah muslim,dan sejak lahir aku sudah muslim.(muslim keturunan).dulu aku pun tak percaya islam sama saperti kamu.
tapi mungkin aku lebih cerdas dari kamu. aku gunakan otak ku untuk mencari mana agama yg sempurna.aku tak pernah lihat tuhan, akupun tak pernah lihat isa atau muhammad. yang aku dapat lihat injil dgn alquran.aku pun tak percaya dngan manusia-MANUSIA yang mengatakan agama dia benar.

PRINSIPKU SATU.
... Lihat seterusnya..
pada 22hb Mac pukul 11.23 ptg · Lapor

Rahmat El-Madany Assalamu'alaikum

http://www.facebook.com/#!/pages/SEPOHON-KAYU/219285810529?ref=ts
pada 28hb Mac pukul 1.31 ptg · Lapor

۩۞۩ - ISLAM TERBUKTI BENAR - ۩۞۩ ... ^_^
Mesage telah dihantar, tolong tengok di:
(Message has been sent out, please check at):

MESSAGE - UPDATE (ENGLISH)... See More... Lihat seterusnya..
pada 28hb Mac pukul 6.33 ptg · Lapor

Din Tamami Sukiman aslm wrb wahai sodaraku jaganlah persodaraan kalian degan baik?.dan mari kt tingkat mecari ilmu di mnpun kalian berada.<>dan kesabaran
pada 28hb Mac pukul 7.05 ptg · Lapor

Evii Yuliyati hai mr sham...you copy and go to google translate
pada 30hb Mac pukul 11.01 ptg · Lapor

Tiada ulasan:

Catat Ulasan