Jumaat, 7 Mei 2010

MENGAPA MUKJIZAT TERBESAR DARI RASUL MUHAMMAD CUMA SEBUAH BUKU SAW

Ditambah pada 28hb Februari
50 dari 120
Anto Nio Banderas
Anto Nio Banderas
4JJl Maha Pengasih ,4JJl Maha Penyayang, 4JJl Maha mengetahui,I love 4JJl ,i Love Nabi Muhammad saw kekasih 4JJl......
pada 01hb Mac pukul 2.04 ptg · Lapor
Hindun Rika Fatlia
Hindun Rika Fatlia
tidak perduli dengan jaman kapan....aku tetap yakin Al'quran adalah kitab buat ku yg paling benar dan tidak perduli...apapun aku berusaha menauladani segala achlak Nabi besarku MUHAMAD Saw karena memang patut ditiru....memang Allah demikian dlm firmannya.....
pada 01hb Mac pukul 2.08 ptg · Lapor
Siti Roha
Siti Roha
dulu ada kwn kata islam yatim piatu tak terbela tak dibantu. alhamdulillah masih dan akan teruslah membela agama kita. jadilah penyambung perjuangan rasul terakhir ini. biar d;m apa pun bidang kita sesuai dgn janji kita pd allah diazali lg.
pada 01hb Mac pukul 2.24 ptg · Lapor
Ryan Damara
Ryan Damara
SUBHANALLAH....
pada 01hb Mac pukul 3.35 ptg · Lapor
Kang Id
Kang Id
kalo pemimpin kita seperti Beliau....duh....makmur kita Insya Allah.
pada 01hb Mac pukul 4.22 ptg · Lapor
Nunna Aulya Maullida Nurlye
Nunna Aulya Maullida Nurlye
aqyu se7 bwgt..
kirimin tyuzz yah>>>
pada 01hb Mac pukul 6.46 ptg · Lapor
Adil Poenya
Adil Poenya
Subhanallah......
pada 01hb Mac pukul 7.00 ptg · Lapor
Intan Jamala Binti Maarop
Intan Jamala Binti Maarop
semoga kita semu tergolong diantara hmbaNYA yg dberkati..AMIN..ALLAHU AKHBAR!!
pada 01hb Mac pukul 7.37 ptg · Lapor
Mon Amory
Mon Amory
ALLAHU AKBAR.......
pada 01hb Mac pukul 7.58 ptg · Lapor
Hijrian Rizki Deppabayang
Hijrian Rizki Deppabayang
sip tapi sumber jgn cuma wikipedia dong

wikipedia banyak salahnya juga
pada 01hb Mac pukul 8.35 ptg · Lapor
Arief Satriany
Arief Satriany
Ashadu Allah ila ha illallah wa asyhadu anna muhammadarrasulullah allahu masshalli ala muhammad wa ala alihi wassalam
pada 01hb Mac pukul 8.38 ptg · Lapor
Nurul Qomariyah
Nurul Qomariyah
Nabi Muhammad SAW, adalah nabi utusan ALLAH yang terakhir jadi Beliau adalah penyempurna dari seluruh utusan ALLAH SWT....
pada 01hb Mac pukul 8.55 ptg · Lapor
Musa Alkampari
Musa Alkampari
Gelar Nabi Muhammad hanya satu, Al-Amin.
pada 01hb Mac pukul 9.43 ptg · Lapor
Luqman Nul Hakim
Luqman Nul Hakim
WAMA ARSALNA KA ILLA RAHMATALLIL ALAMIN...
pada 02hb Mac pukul 12.45 pagi · Lapor
Intan Rahim
Intan Rahim
segalanya benar belaka......ayat kulhuwallahhu ahad itu diturunkan ketika Rasullullah dikejar oleh Suraqah mahu membunuh baginda....tetapi Allah telah membuat Suraqah terpelesok dan dia bertanya siapa TUHAN Rasullulllah yang berKUASA itu......maka ALLAH perintahkan Baginda membaca surah ALIKHLAS ITU.Akhirnya Suraqah memeluk islam. salam.....
pada 03hb Mac pukul 10.21 pagi · Lapor
Mei Meichiko
Mei Meichiko
boleh kah saya diberikan artikel bagi para islam pemula...?
pada 04hb Mac pukul 11.59 ptg · Lapor
۩۞۩ - ISLAM TERBUKTI BENAR - ۩۞۩
۩۞۩ - ISLAM TERBUKTI BENAR - ۩۞۩
@Mei: Alhamdulillah saudara telah islam... Tiada agama tanpa akal... ^_^... semoga ALLAH merahmati Mei + Keluarga... Kami tak tawarkan harta, tahta & cinta... Selamat datang kat Islam, Rahmatan 'Alamiin... Sila ahja copy paste.... SMUA FREE... Dakwah itu wajib & tertulis 360 x kat Qur'an... sampaikanlah muski cm 1 ayat shaja
pada 05hb Mac pukul 7.03 pagi · Lapor
Aip Syahida
Aip Syahida
Mei, antum sungguh menjadi orang yang beruntung dihadapan siapapn apalagi dihadapan Allah swt, karena kalau bicara hidayah ternyata paman nabi sndiri (abu thalib) tidak mendapatkan itu padahal bagamana usaha nabi yg maksimL telah dilakukan ! smntara mei mendapatkannya hidayah itu. ana cm berdo'a smg hidayah yg sdh diraih mei terbawa sampai ruh berpisah dgn jasad. Bgt Kan !
pada 05hb Mac pukul 1.40 ptg · Lapor
Aip Syahida
Aip Syahida
betul itu adanya, hanya ucpan subhanallah ! namun perlu diingt lebih jauh pmhaman "ummi n tak dapat membaca ter" itu sebagai bantahan terhadap orang2 kafir yg masih meragukan kbnran al-Qran yg ditrnkan kpd nb Muhammad saw.. tidak dipahami bahwa rasul itu orang bodoh ! nauudzubillah !!!!!!
pada 05hb Mac pukul 1.54 ptg · Lapor
Intan Rahim
Intan Rahim
alhamdulillah buat mei....cuba..di PERKIM...
pada 05hb Mac pukul 3.53 ptg · Lapor
Luqman Nul Hakim
Luqman Nul Hakim
Subhanaallah...Semoga Allah merahmati Mei dan kita semua.....Laailahaillallah Muhammadurrasulullah...
pada 05hb Mac pukul 9.51 ptg · Lapor
Leo Purpleman
Leo Purpleman
Allah Maha Bijaksana...itulah keajaiban yang berlaku kepada Rasulullah Muhammad SAW YG TIDAK TAHU MEMBACA DAN MENULIS....sekiranya Al-Quran itu diturunkan kepada seseorang yang sudah tahu menulis dan membaca..maka sudah tentu awal2 lagi, golongan AlKitab akan menuduh bahawa Quran itu sebenarnya diciplak dari kitab mereka...dan ayat2 Quran itu semuanya tersusun dgn keindahan bahasa..mustahil sesorang yang buta huruf mampu melakukannya tanpa izin Allah azawajala...
pada 06hb Mac pukul 10.47 pagi · Lapor
Nita Dewi
Nita Dewi
Alecca Angelicca@pasti selalu ngasih komentar yg dicopy paste itu2 lg aja. smoga 4JJ1 memberikan hidayah untukmu, shingga hatimu terbuka &menerima kebenaran dengan akal sehatmu, bukan dengan napsumu. Amien.
pada 07hb Mac pukul 9.15 pagi · Lapor
Nita Dewi
Nita Dewi
sbetulnya ak jg ikut forum alkitab, cm pengen meneguhkan keimanan. d alkitab ada ayat yg bisa diterima akal, tp banyak pula ayat yg nyeleneh ga bisa diterima akal.
ak mempelajari alkitab jg alquran untuk mencari kebenaran yg hakiki, ak ingin mempelajari semuanya krn orangtuaku kurang memberikn pendidikan agama. dan mnurutku islam pilihan yg tepat buat tuntunan hidup siapapun...yuk....kita belajar!!!
pada 07hb Mac pukul 9.22 pagi · Lapor
Luqman Nul Hakim
Luqman Nul Hakim
itu namanya Muhammad adalah seorang manusia dan dimuliakan oleh Allah sebagai nabi akhir zaman...bukankah itu kehendak ALLAH yg maha esa....yang mengambil baginda Muhammad kembali ke alam arwah...cuba anda bandingkan pula dgn kristian yg menyembah yesus yg kononnya mati ditiang salib...mengapa tuhan tak mampu selamatkan dirinya sendiri? mengapa ... Lihat seterusnya..
pada 07hb Mac pukul 9.31 ptg · Lapor
Intan Rahim
Intan Rahim
buat mei:cuba di blok www.iloveallah.com penerangannya di dlm bahasa english ya...
pada 08hb Mac pukul 1.19 pagi · Lapor
Yusuf Satriadi Semin
Yusuf Satriadi Semin
>Andri : Mukjizat yg Allah swt turunkan kepada Nabi dan Rasul berfungsi salah satunya untuk sbg tanda kenabian dan untuk meneguhkan keimanan pengikutnya. Jadi bukan untuk kepentingan sendiri, Nabi saw saat dakwah ke Thaif beliau dilempari penduduk kota sampai terluka, karena Nabi saw adalah manusia. Bila Nabi saw bukan manusia -- malaikat --- maka ... Lihat seterusnya..
pada 09hb Mac pukul 12.02 pagi · Lapor
Yusuf Satriadi Semin
Yusuf Satriadi Semin
>Mei : Silahkan kunjungihttp://arimateapusat.blogspot.com/
--- kristolog dan ada asrama khusus utk para mualaf---
pada 09hb Mac pukul 12.07 pagi · Lapor
Agus Taufiq Hidayat
Agus Taufiq Hidayat
@Andri : mungkin salah satu hikmahnya adalah walaupun Rasulullah dalam kondisi yang sakit yang sangat parah, Rasulullah tetap berupaya untuk sholat di masjid sampai beliau pingsan tiga kali... Insya Allah shalat berjamaah? :)
pada 09hb Mac pukul 2.27 ptg · Lapor
Indri Sugiharto
Indri Sugiharto
suBhannallah...ALLAHUAKBAR...
pada 13hb Mac pukul 10.43 pagi · Lapor
۩۞۩ - ISLAM TERBUKTI BENAR - ۩۞۩
۩۞۩ - ISLAM TERBUKTI BENAR - ۩۞۩
... ^_^
klik SHARE/BAGIKAN/KONGSI dibawah gambar/note agar boleh nampak dalam profile wall post sendiri, agar rakan lain boleh tahu jika ISLAM satu-satunya yg TERBUKTI BENAR... ^_^
pada 22hb Mac pukul 4.26 ptg · Lapor
Azmir Tumin
Azmir Tumin
kerana rasullulah telah bersabda...'tuntutlah ilmu dari buaian hingga ke liang lahad'...maka kita sbg manusia, wajib menuntut ilmu...
pada 24hb Mac pukul 8.05 ptg · Lapor
Azmir Tumin
Azmir Tumin
kalau tau, mengajar...kalau xtau, belajar...kalau xmau, cukuplah sekadar mendengar...jgn jd org yg tau, tp x mengajar...org yg xtau tp xnk blajar...nk mendengar pon xmau...ini yg nabi kata...'fatahlik'...maksudnya...'celakalah' org itu
pada 24hb Mac pukul 8.08 ptg · Lapor
۩۞۩ - ISLAM TERBUKTI BENAR - ۩۞۩
۩۞۩ - ISLAM TERBUKTI BENAR - ۩۞۩
... ^_^
Mesage telah dihantar, tolong tengok di:
(Message has been sent out, please check at):

MESSAGE - UPDATE (ENGLISH)... ... Lihat seterusnya..
pada 28hb Mac pukul 6.36 ptg · Lapor
Pena Luk Zul Fakar
Pena Luk Zul Fakar
tdklah bnginda mgada2kan cerita dan mbuat al quran dgn tangannya,tdklah dia mnulis2 kmdian mgingatinya,jk ia mlakarnya maka al quran kekal sbagai sastera tbaik dunia,dan harus dsanjung org yg bnama muhamad ini.jklah al quran ini bkn kitabullah pasti dia sdh diangap sbagai kitab sastera yg tbaik ddunia,tdk lekang kita mbaca mhayati myungkil ... Lihat seterusnya..
pada 30hb Mac pukul 6.24 pagi · Lapor
Pena Luk Zul Fakar
Pena Luk Zul Fakar
hnga bila bila..
pada 30hb Mac pukul 6.26 pagi · Lapor
Prajurit Sarang
Prajurit Sarang
orang faham lebih unggul daripada orang pintar..
pada 31hb Mac pukul 10.59 ptg · Lapor
Puspa Dillah
Puspa Dillah
subhanallah sungguh tiada tuhan y b'hak d sembah selain ALLAH dAn nabi Muhammad adalah Rosul ALLAH
pada 02hb April pukul 4.00 ptg · Lapor
Akhirul Annas
Akhirul Annas
hey umat CHRISTIANI : Dalam Kitab Kejadian (pasal 18-20), Tuhan merasakan Sodom dan Gomora sebagai tempat kuburan dosa dan berusaha untuk mengetahui apakah kondisi tersebut masih bisa diperbaiki sebelum Dia “menghancurkan dosa-dosa mereka... Lihat seterusnya..
pada 03hb April pukul 10.07 ptg · Lapor
-Tamy Slankerz Thobat-
-Tamy Slankerz Thobat-
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶........
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´¶¶......
´´´´´´¶¶¶¶¶´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´´´´´¶¶..........
´´´´´¶´´´´´¶´´´´¶¶´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´¶¶............ ...... Lihat seterusnya..
pada 09hb April pukul 4.56 ptg · Lapor
Lily Suzana
Lily Suzana
sama2 menambah ilmu dlm agama......nabi saw allah swt
pada 10hb April pukul 8.17 pagi · Lapor
Farizal Mohamad
Farizal Mohamad
Allah Maha Besar...
pada 19hb April pukul 10.52 ptg · Lapor
Aiman Hakim
Aiman Hakim
Syukur la kite bnyak2 sbb lahir2 je da dpt nikmat Islam free2 jee
pada 25hb April pukul 6.52 pagi · Lapor
Ahmad Husaini
Ahmad Husaini
MAHA SUCI ALLAH....
Selasa pada pukul 11.14 ptg · Lapor
Bunyamin Musa
Bunyamin Musa
jazajkumullahu khairan katsira....atas dawahnya....
Rabu pada pukul 10.33 pagi · Lapor

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catat Ulasan